Mūsu kvalitātes garants 
 
Laboratorija 
Alus kvalitāte – baltos cimdos! Alus darītavas laboratorijā veicam pamata parametru kontroli, mikrobioloģisko kontroli un nosakām gatavajai produkcijai alkohola dzidrumu. Katrai alus partijai tiek noteiktas organoleptiskās īpašības (garša, smarža, dzidrums), alkohola saturs, CO² daudzums un skābums. 
 
Ūdens 
Alus „Brālis” sastāvā esošais ūdens ir ļoti īpašs. Ūdens ir viens no svarīgiem faktoriem, kas piešķir mūsu alum tā unikalitāti. Ūdeni iegūstam no 120 metru dziļa urbuma. Tālāk šo ūdeni papildus apstrādājam un dekorbonizējam. To, ka mūsu izmantotais ūdens ir vairāk nekā labs, atzinusi starptautiski atzītā laboratorija „Danon” Francijā. Latvijā labi pazīstamā dzeramā ūdens tirdzniecības firma „Eden” pasūtīja šai laboratorijai mūsu ūdens analīzes, jo vēlējās pildīt ūdeni no mūsu ieguves vietas. Tika saņemta atbilde, ka šis ir ļoti labas kvalitātes ūdens, kāds šobrīd reti sastopams visā Eiropā gan pēc tīrības pakāpes, gan kaitīgo piemaisījumu rādītājiem. Ūdeni no mūsu dziļurbuma izmantoja arī tādas firmas kā „Eden” un „Zaķumuiža”. Tā kā 80 % alus sastāva veido ūdens, tad droši varam teikt – mēs lepojamies, jo ūdens mūsu alum ir tiešām izcils!

Alus raudzēšana
Alus raudzētava
No brīža, kad misu sajauc ar raugu, šo produktu jau var dēvēt par alu. Tomēr līdz gardam miestiņam vēl ir daudz darāmā.

Alus rūgšana
Alus rūgšana ilgst no 5 - 7 dienām. Šī procesa laikā misā izveidojas katrai alus šķirnei nepieciešamais alkohola daudzums. Piemēram, ja vēlas 4% alu, tad misā vajadzīgs 9,5% blīvuma cukura koncentrāts. Jo vairāk cukura – jo kreptīgāks dzēriens!

Alus dzesēšana
Alus rūgst pie +12º. Kad tas ir norūdzis un sasniedzis vajadzīgo alkohola daudzumu, tad tiek atdzesēts līdz +5º.Tādejādi tiek izgulsnēts raugs.

Raugu noņemšana un alus noguldīšana
Process lēnām tuvojas beigām. Raugs ir nogulsnējies tvertnes apakšā. Tālāk alus tiek pārsūknēts uz citu tvertni, kur notiek tā dēvētā alus noguldīšana pie temperatūras 0+2º. Tur alus atrodas no divām līdz trim nedēļām, atkarībā no šķirnes. Šajā procesā alus kļūst vēl dzidrāks, veidojas alus īpašā aromātu buķete.

Alus filtrēšana un pasterizācija
Tālāk alus tiek filtrēts. Filtrēšanā tiek izmantots kizilgura filtrs. Kizilgurs ir īpaša no jūras dzīlēm iegūta izejviela – diatomīti, kas ir pirms aptuveni 23 miljoniem gadu dzīvojušu organismu fosilijas. Tās sastāv no mazām mikroporiņām, kurās ļoti labi aizķeras rauga paliekas. Šos diatomītus var iegūt tikai divās vietās pasaulē – tuksnesī Nevadas štatā, ASV un Francijas piekrastē. 
Tomēr tas vēl nav viss. Pēc šīs filtrēšanas vēl tiek izmantots plākšņu filtrs. Alus tiek laists caur speciālām kartona papīra plāksnēm, lai iegūtu simtprocentīgu dzidrumu.
Pasterizējot alu, mēs izmantojam plūsmas pasterizāciju. Alus plūsma tiek uzsildīta līdz + 77º grādu temperatūrai un pēc tam atdzesēta līdz +2 +3º grādiem. Šajā uzkarsēšanas un atdzesēšanas procesā iet bojā mikroorganismi.

Misas gatavošana

Iejava gatavošana
Iejavošana nozīmē iesala sajaukšanu ar ūdeni misas gatavošanai. Šinī procesā ciete tiek pārvērsta cukurā, kā rezultātā veidojas šķidrums, ko dēvē par misu.

Drabiņu filtrācija
Tas, kas iejavošanas rezultātā nav izšķīdis, ir jāatdala no misas - tie ir dažādi graudu apvalki, dīgļi un citi sīkumi. Tas nepieciešams, lai misa būtu dzidra. 

Misas vārīšana, apiņu pievienošana
Misas vārīšanas laikā tai pievieno apiņus, kā rezultātā notiek olbaltumvielu denaturācija. Misai rodas nepieciešamā rūgtuma garša.

Misas dzidrināšana
Misu uz pusstundu ielaiž īpašā tvertnē hidrociklonā, lai atdalītu neizšķīdušos apiņus un nogulsnējušās olbaltumvielas. Šo procesu dēvē par tējas maisīšanas principu.

Misas dzesēšana
Lai misu raudzētu, tai jābūt īpašā temperatūrā. Lai sasniegtu nepieciešamos +8º, misu dzesē.

Rauga pievienošana
Atdzesētai misai pievieno raugu un iegūto šķidrumu iepilda īpašās raudzēšanas tvertnēs, lai alus iegūtu vajadzīgo garšu un aromātu.

Maltuve

Iesala iegāde
Mūsu princips - tikai labākās izejvielas no labākajiem piegādātājiem! Gaišo pilzenes iesalu iepērkam no vietējā Latvijas uzņēmuma - “Latraps” iesalnīcas. Īpašo iesalu - tādu kā Karamelizētais un Melnais iesals - iepērkam Somijā, kur jau izsenis pēc senām tradīcijām izgatavo augstas kvalitātes iesalu.

Iesala uzglabāšana 
Katru nedēļu mūsu uzņēmums iegādājas 22 tonnas iesala. Tas tiek uzglabāts tā dēvētajos silosos - speciālās iesalam paredzētās metāla tvertnēs.

Iesala malšana
Alus ir viens no vecākajiem dzērieniem pasaulē, un tikpat sena ir iesala malšana māka. Pie mums iesalu samaļ sešu valču dzirnavās, tikai tad varam būt droši, ka viss ir kā nākas!
Pildītava

Pēc pasterizācijas alus tiek pildīts stikla pudelēs, pet pudelēs un īpašajās kegu mucās.
Vienā stundā alus darītava piepilda 4000 gabalu stikla 0.5 litru pudeļu, 2500 gabalu 1.5 un 2 litru pet–pudeļu un 35 īpašas 30 litru mucas.
Pēc pildīšanas alus tiek nogādāts noliktavā, lai tālāk sāktu ceļu pie alusmīļiem un baudītājiem visā Latvijā.

Par rūpnīcu
 
Labas kvalitātes vietējais alus – lūk, kam pēdējos gados atkal dod priekšroku Latvijas iedzīvotāji. Alus darītava „Brālis” ir īsts vietējais uzņēmums no putu galiņiem līdz mucas pašam dibenam. Visi alus darītavas īpašnieki ir vietējie Latvijas iedzīvotāji ar lielākiem un mazākiem alus vēderiņiem. Rūpnīcas tapšanā nav piesaistīts ārvalstu kapitāls.
Alus darītava „Brālis” ir viena no jaunākajām alus darītavām Latvijā. Tās būvdarbi Inčukalnā tika sākti 2001. gadā. Jau nākamā gada aprīlī notika pirmie eksperimentālie vārījumi. Pirmais gatavais gaišais alus „Brālis” iepildīts 2002. gada 14. jūnijā.
Alu darītavā miestiņu dara, uzrauga, pielabina un savalda pavisam 25 darbinieki. 
Saskaņā ar Latvijas alus darītavu savienības datiem privātā alus darītava „Brālis” kopš 2005. gada atrodas mazo alus darītavu TOP 5. Rūpnīca gadā var saražot 420 000 dekalitru alus - 4 200 000 litru alus, bet mēnesī dekalitru alus - 350 000 litru alus.