Alus raudzēšana
Alus raudzētava
No brīža, kad misu sajauc ar raugu, šo produktu jau var dēvēt par alu. Tomēr līdz gardam miestiņam vēl ir daudz darāmā.
 
Alus rūgšana
Alus rūgšana ilgst no 5 - 7 dienām. Šī procesa laikā misā izveidojas katrai alus šķirnei nepieciešamais alkohola daudzums. Piemēram, ja vēlas 4% alu, tad misā vajadzīgs 9,5% blīvuma cukura koncentrāts. Jo vairāk cukura – jo kreptīgāks dzēriens!
 
Alus dzesēšana
Alus rūgst pie +12º. Kad tas ir norūdzis un sasniedzis vajadzīgo alkohola daudzumu, tad tiek atdzesēts līdz +5º.Tādejādi tiek izgulsnēts raugs.
 
Raugu noņemšana un alus noguldīšana
Process lēnām tuvojas beigām. Raugs ir nogulsnējies tvertnes apakšā. Tālāk alus tiek pārsūknēts uz citu tvertni, kur notiek tā dēvētā alus noguldīšana pie temperatūras 0+2º. Tur alus atrodas no divām līdz trim nedēļām, atkarībā no šķirnes. Šajā procesā alus kļūst vēl dzidrāks, veidojas alus īpašā aromātu buķete.
 
Alus filtrēšana un pasterizācija
Tālāk alus tiek filtrēts. Filtrēšanā tiek izmantots kizilgura filtrs. Kizilgurs ir īpaša no jūras dzīlēm iegūta izejviela – diatomīti, kas ir pirms aptuveni 23 miljoniem gadu dzīvojušu organismu fosilijas. Tās sastāv no mazām mikroporiņām, kurās ļoti labi aizķeras rauga paliekas. Šos diatomītus var iegūt tikai divās vietās pasaulē – tuksnesī Nevadas štatā, ASV un Francijas piekrastē. 
Tomēr tas vēl nav viss. Pēc šīs filtrēšanas vēl tiek izmantots plākšņu filtrs. Alus tiek laists caur speciālām kartona papīra plāksnēm, lai iegūtu simtprocentīgu dzidrumu.
Pasterizējot alu, mēs izmantojam plūsmas pasterizāciju. Alus plūsma tiek uzsildīta līdz + 77º grādu temperatūrai un pēc tam atdzesēta līdz +2 +3º grādiem. Šajā uzkarsēšanas un atdzesēšanas procesā iet bojā mikroorganismi.